Image

Het hart van Captain Jack is een indoor luchtvaartparadijs waar fun en interactieve experimenten hand in hand gaan.

In de vertrekhal checken kinderen en hun (groot)ouders of leerkrachten in voor een onvergetelijke reis.

In het themapark leven kinderen zich uit in de carrousels en de bewegende brandblussers, ze ontdekken een zeppelin, leren een vliegtuig besturen in een vluchtsimulator en ze klimmen in de controletoren.

De bezoekers spelen de hoofdrol in de luchthaven van hun dromen. Al ravottend door het park krijgen ze inzicht in de technieken uit de luchtvaart en onbewust steken ze iets op over de luchtvaartgeschiedenis.

Naast de attracties staan interactieve opstellingen die illustreren welk wetenschappelijk fenomeen of welke technologische toepassing gebruikt wordt in de attractie. Zo staat naast de zeppelin een luchtballon die de bezoekers zelf laten opstijgen door de lucht eronder op te warmen.

De experimenten en attracties zijn opgebouwd volgens de evolutie van de luchtvaart: van de eerste pogingen om te vliegen en de eerste vliegeniers tot de nieuwste vliegtuigen op zonnepanelen. Onderweg vertellen interactieve opstellingen over de vliegende toestellen die Leonardo da Vinci schetste, over de gebroeders Wright en Montgolfier, de pioniersvluchten van Amelia Earhart en over andere hoogtepunten en helden van de luchtvaart.

Vanuit het restaurant heb je een goed overzicht en zie je de kinderen spelen. Alle gerechten zijn vers bereid met lokale, biologische en gezonde ingrediënten. Bij Captain Jack eet en drink je smakelijk en duurzaam.

Aero Park
Aero Park
Jumbotel
Jumbotel

Vanaf het begin van de commerciële luchtvaart tot in 2007 was de Jumbo Jet, zoals de Boeing 747 genoemd wordt, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het vervoerde miljoenen reizigers. Nu maakt de vloot stilaan plaats voor nieuwe toestellen. Een derde van alle Boeings 747 is nog altijd in gebruik, vooral voor cargovluchten.

Jack Schoepen heeft een zwak voor luchtvaart. Als kind speelde hij liever met vliegtuigjes dan met auto’s. Later als jongeman wilde hij piloot worden en hij volgde zelfs vlieglessen. Het bezorgt Jack hartzeer als hij ziet hoe statige Jumbo Jets verkommeren in de woestijn. Hij vindt het zonde om die toestellen te verschroten en maar enkele onderdelen te recycleren. 

Met Captain Jack® geeft hij twee Jumbo Jets een nieuw leven, ze krijgen een upgrade. Met de modernste technieken en volgens de huidige luxestandaard wordt de ene ingericht als hotel: het Jumbotel®, de andere krijgt verschillende vergaderruimtes: Jumbobizz®. 

Als je onder zo’n toestel staat, dan ben je onder de indruk van de breedte (60 m), de hoogte (ruim 19 m) en de lengte (70 m).

De opstelling van de twee Jumbo’s is uniek. Alleen bij Captain Jack® staan permanent twee Boeings 747 naast elkaar. 

In het Jumbotel® overnacht je in de buik van dat immense passagiersvliegtuig. Je hebt de keuze uit een comfortabele familiekamer (35 m2), een standaard tweepersoonskamer (30 m2), een zespersoonskamer met trapje naar het bovendek of een luxe suite (50 m2) in de neus of de staart van de Jumbo Jet. ’s Ochtends krijg je een uitgebreid ontbijtbuffet, bereid met lokale en plukverse producten.

Tijdens je verblijf kan je een luchtje scheppen op het immense vleugelterras of een selfie nemen in de cockpit.

JumboBizz® heeft alle nodige kantoorfaciliteiten en twee vergaderruimtes voor tien personen, één voor 74 of twee grotere voor 90 mensen. Het uitzicht op de landingsbaan vanop het vleugelterras of vanuit de typische vliegtuigraampjes is adembenemend.

Je kan de indrukwekkende Jumbo Jets ook vanop de grond bewonderen en fotograferen. 

Beide vliegtuigen zijn toegankelijk via een lift.

JUMBOTEL & JUMBOBIZZ
JUMBOTEL & JUMBOBIZZ
Aerotel
Aerotel
Aerotel

In het viersterrenhotel van Captain Jack® logeer je in stijl. Naast het Jumbotel® biedt ook het Aerotel alle comfort. De kamers zijn ruim en kijken uit op de binnentuin. Het interieur ademt de sfeer van de fifties en de sixties. 

De gasten hebben de keuze uit verschillende lounges en buitenterrassen met tuin en fonteinen. 

Het uitgebreide ontbijtbuffet is gezond en vers bereid met lokale producten. 

Op de bovenste verdieping van het Aerotel vind je ook een wellnessafdeling. Op het dak kan je rondjes zwemmen in een ringvormig zwembad, voor de kleinsten is er een indoor zwembad. 

De wellness biedt een waaier aan sauna’s, bubbel- en stoombaden om te ontspannen. 

Ook niet-hotelgasten zijn welkom in de wellness en het zwembad.

Sky Fly

Indoor Skydiving is ondertussen een volwaardige sport, erkend door de World Air Sports Federation. Steeds meer mensen trainen geregeld of vliegen wedstrijden.

In de windtunnel ontdek je hoe het voelt om te vliegen, te vallen en te zweven. 

Ook kinderen en minder mobiele mensen kunnen deze sport beoefenen, iedereen ervaart hier het gelukzalige vlieg-gevoel. Het is als een vrije val, maar dan zonder de risico’s, de stress of de angst om uit een vliegtuig te springen. 

Zowel beginners als proflyers zijn welkom, individueel of in groep. De windsnelheid in de turbine loopt op tot 300 km/uur.  

Elke nieuwe springer wordt uitgebreid gebrieft en begeleid door een ervaren instructeur. 

Skydiven is de ideale familie-uitstap of groepsactiviteit. Het bezorgt je telkens opnieuw die kick, die sensatie als je door de windtunnel zweeft. 

Sky Fly
Sky Fly
Sky Climb
Sky Climb
Sky Climb

De Sky Climb is een klimruimte die avontuur en sport koppelt aan luchtvaart. Kinderen en volwassenen klauteren er op een vliegtuigromp, in brandladders en op steile en overhangende wanden. 

In het dak is een gat waardoor je naar beneden kan springen, bij de paracommando’s heet dit een ‘wing’. Dat is een soort wiel dat de sprong afremt en een parachutesprong simuleert. Elke springer komt beneden in een eigen zone in de ‘pit’ terecht, de springers raken elkaar niet onderweg. Die val voelt realistisch en spannend. Uiteraard neemt Captain Jack® de nodige voorzorgsmaatregelen om de beleving veilig te houden. Na de val klauteren de springers zelf uit deze ‘pit’.

Zowel beginners als ervaren klimmers worden hier uitgedaagd, hun durf en behendigheid wordt op de proef gesteld. 

Met parcours van verschillende behendigheidsniveaus is de Sky Climb ideaal voor een sportieve (klas)uitstap of teambuilding. Ook klimverenigingen komen hier aan hun trekken. Bij sommige trajecten ligt de klemtoon op plezier en avontuur, op andere moeten de klimmers bepaalde doelen halen of technieken onder de knie krijgen vooraleer ze die route kunnen afwerken. En als het echt brandt of als er gevaar dreigt, dan word je getriggerd om je klimtechnieken aan te passen. 

Ervaren instructeurs coachen groepen en individuele klimmers om het beste uit zichzelf te halen. Soms word je uitgedaagd om onder tijdsdruk te klimmen, in een andere setting moet je dan weer als team samenwerken om een hoger niveau te bereiken en soms beland je in een benarde situatie waaruit je samen of alleen moet ontsnappen. 

In de bar ontmoeten klimmers en skydivers elkaar voor een hapje en een drankje … en om hun avonturen te delen.

 

Bobbejaan Hall Of Fame

Bobbejaan en Josée Schoepen moedigden hun zoon Jack aan om een themapark rond luchtvaart te ontwerpen. Jack kreeg zelfs een Tupolev cadeau om die in te richten als educatieve ruimte voor kinderen in Bobbejaanland. Zo wilde Bobbejaan opnieuw scholen aantrekken in het familiepark. Zover is het spijtig genoeg nooit gekomen, Bobbejaan overleed in 2010, Josée drie jaar later. 

Dankzij de steun van zijn ouders en de inzet van zijn crew, komt Jacks droom nu tot leven. 

Met de Bobbejaan Hall of Fame brengt Jack een eerbetoon aan zijn ouders. Zijn innemende Pa was naast ondernemer ook zanger, muzikant, performer en fluiter en zijn beeldschone Ma was vòòr haar carrière in Bobbejaanland model en operazangeres. 

In de Bobbejaan Hall of Fame komt een permanente tentoonstelling over zijn ouders Bobbejaan (1925-2010) en Josée Schoepen (Josephina Jongen 1931-2013).

In de multifunctionele zaal kunnen dansers, acteurs, zangers, acrobaten en musicalsterren schitteren op de bühne. Er is plaats voor 800 toeschouwers. De programmatie mikt op een jong en een ouder publiek met naast concerten en musicals ook theater en dansvoorstellingen.

Bobbejaan Hall of Fame
Bobbejaan Hall of Fame
Sky Tower

De Sky Tower is een educatieve toren van 45 meter hoog. Het is een educatief centrum rond luchtvaart voor volwassenen en jongeren vanaf twaalf jaar. Het wetenschappelijk doe-centrum illustreert vooral fenomenen uit de fysica en hoe die een impact hebben op de luchtvaart. 

In workshops en demo’s ontdek je hoe wetenschappelijke verschijnselen uit de luchtvaart in elkaar zitten, je krijgt demonstraties rond actie/reactie, middelpuntvliedende kracht, aerodynamica, meteo, lift, hefbomen, draaimoment, Coriolis-kracht en wet van Bernouilli.

Door zelf te experimenteren doe je spelenderwijs kennis op. De interactieve opstellingen prikkelen de nieuwsgierigheid en zetten bezoekers aan om zelf te experimenteren. Doorheen de tentoonstelling ontdek je verschillende wetenschappelijke fenomenen die verband houden met luchtvaart en vliegen. Wie weet zaait het een kiem voor een technologische of wetenschappelijke carrière. 

Voor bezoeken in schoolverband kan je als leerkracht bijkomend educatief materiaal downloaden om het bezoek in de klas voor te bereiden en om de onderwerpen daarna verder uit te diepen. 

Je kan de toren bereiken met de Sky Rail, te voet of met de fiets. Er zijn individueel afgeschermde fietsenstallingen die je via een helling vanop de fietsostrade binnenrijdt. De Sky Tower is ook rechtstreeks verbonden met het Aerotel zodat je makkelijk te voet kan komen.

Voor de prijs van een drankje kan je de Sky Walk bezoeken, de lift brengt je in een wip naar boven waar je een prachtig uitzicht hebt over de buurt. Sportieve en milieubewuste bezoekers nemen de trap.

In de Sky Tower vind je gezonde snacks en dranken.

Sky Tower
Sky Rail
Sky Rail

De monorail verbindt alle locaties van Captain Jack® met elkaar en met het dichtstbijzijnde openbaar vervoer.

Vijf meter hoog boven de grond reis je veilig en snel van en naar de verschillende locaties: een ticket is inbegrepen in de toegangsprijs van Captain Jack®.

Social media

Captain Jack LinkedIn   Captain Jack Youtube channel

Door gebruik van cookies, kunnen wij garanderen dat de site optimaal presteert.