Ka de Wandel

(°1960, Deurne, België) 

Concept Design  
Content Creator

Ka geeft als creatieve duizendpoot Captain Jack mee vorm. Hij ontwikkelt o.a. het concept van de Sky Climb en hij ontwerpt de beursstand van Captain Jack op IAAPA Parijs. 

Ka behaalde zijn diploma van pedagogisch hoger onderwijs in 1982. Die opleiding inspireerde hem om mensen te begeesteren en te begeleiden. 

Ka verdiept zich al ruim 35 jaar in content, concept, ontwerp, ontwikkeling en uitvoering. 

In 1995 ontwerpt Ka in opdracht van de familie Schoepen ‘Kinderland’ in Bobbejaanland, het begin van een lange samenwerking.

Hij bedacht en ontwierp decors voor televisieprogramma’s (VRT: Blokken, Het Swingpaleis, VT4: Chris & Co, Spoorloos …), bezoekerscentra (vb. Hidrodoe) en beursstanden (Proximus, Axion, Ford …), dierentuinen (vb. Zoo Antwerpen) en hij ontwikkelde concepten voor themaparken en projecten wereldwijd (Phantasialand Duitsland, Center Parcs, Six Flags Europe, Karting Mall Hong Kong & USA, …). 

Samen met Franco Dragone ontwikkelde en bouwde hij de Cinema Parade voor Disney Parijs. De expo ‘Le droit de rêver’ over leven en werk van Jacques Brel is de kers op de taart.

In 2003 richtte Ka het eerste House of Creativity op voor freelancers en hun opdrachtgevers. Daardoor weet hij grote bedrijven als Center Parcs en Philip Morris te triggeren om aan teambuilding en/of inside-upgrade te doen. 

Na een opleiding bio-ecologisch bouwen zet hij in 2009 een volgende stap en wil ondernemers inspireren om te verduurzamen. 

In 2017 zet Ka met Marc Besson pretmeesters.be op de wereld – samen onderweg om te verduurzamen in leisure en entertainment. Onder het producerslabel © le Mouton et Besson nemen ze de zorg voor klimaat en leefomgeving mee als storytellers en verhalenschrijvers.

Social media

Captain Jack LinkedIn   Captain Jack Youtube channel

Door gebruik van cookies, kunnen wij garanderen dat de site optimaal presteert.