Nieuw luchtvaart themapark in België in ontwikkeling

Captain Jack Plan

Jack Schoepen lanceert op de IAAPA Expo Europe in Parijs zijn plannen voor het park ‘Captain Jack’. Dit is een luchtvaart experience die hij o.a. zelf in België wil ontwikkelen en als concept aanbiedt aan externe gegadigden.

Jack Schoepen is opgegroeid in de Vlaamse recreatiesector. Zijn ouders, Bobbejaan en Josee Schoepen, waren de oprichters van het bekende pretpark Bobbejaanland.
Het hart van Captain Jack is een indoor luchtvaartparadijs waar fun en interactieve experimenten hand in hand gaan.

In het themapark leven kinderen zich uit in de carrousels en de bewegende brandblussers, ze ontdekken een zeppelin, leren een vliegtuig besturen in een van de vluchtsimulatoren en ze klimmen in de controletoren.

Naast de attracties staan interactieve opstellingen die illustreren welk wetenschappelijk fenomeen of welke technologische toepassing gebruikt wordt in de attractie. Zo staat naast de zeppelin een luchtballon die de bezoekers zelf laten opstijgen door de lucht eronder op te warmen.

De experimenten en attracties zijn opgebouwd volgens de evolutie van de luchtvaart: van de eerste pogingen om te vliegen en de eerste vliegeniers tot de nieuwste vliegtuigen op zonnepanelen. Onderweg vertellen interactieve opstellingen over de vliegende toestellen die Leonardo da Vinci schetste, over de gebroeders Wright en Montgolfier, de pioniersvluchten van Amelia Earhart en over andere hoogtepunten en helden van de luchtvaart.

Jumbotel

Ook een hotel behoort tot het totaalconcept. In het Jumbotel overnacht je in de buik van dat immense passagiersvliegtuig. Je hebt de keuze uit een comfortabele familiekamer (35 m2), een standaard tweepersoonskamer (30 m2), een zespersoonskamer met trapje naar het bovendek of een luxe suite (50 m2) in de neus of de staart van de Jumbo Jet. ’s Ochtends krijg je een uitgebreid ontbijtbuffet, bereid met lokale en plukverse producten.

Plannen voor België

Op de IAAPA Expo Europe in Parijs presenteert Jack Schoepen zijn conceptplan aan potentiële investeerders en locaties. Op de of we ook een Captain Jack in België mogen verwachten antwoord de persvoorlichtster: “Er is nog geen vergunning. Ik kan je wel vertellen dat Jack en zijn crew lobbyen voor een bouwtoelating in Vlaanderen en dat zij dat park zelf ontwikkelen.”

Bron: pretwerk.nl

Lees het volledig artikel hier